Where the unique design is born.

Често задавани въпроси

Къде се намира студиото?

Адрес: гр. София, ж.к. Надежда 1, бл. 153, вх. В (на гърба на блока, откъм ул. "Сава Филаретов, до детска площадка). Студиото е на 5 мин пешеходно разстояние от метростанция "Надежда".

Какво е работното време?

Студиото работи САМО с предварително записани часове, независимо дали желаете да посетите за консултация, за татуировка или искате да разгледате художествените произведения. Работното време е от понеделник до неделя от 09:00 до 20:00 ч.

Как става записването?

Необходимо е да запазите час за консултация, като използвате посочените данни за контакт. Консултацията е напълно безплатна и се провежда на място в студиото. Тя не гарантира запазването на час за татуировка. Последното става след постигане на консенсус между татуиста и клиента относно големина, разположение и идея за татуировка, както и след заплащане на невъзвращаем депозит в размер на фиксиран процент от крайната цена на татуировката, което ще бъде уточнено по време на консултацията. Депозитът се приспада при финализиране на татуировката. Имате право на 1 пренасочване на записан час за татуиране, ако предупредите поне 24 часа преди записания час. За всяко следващо пренасочване се заплаща нов депозит.

В случай, че клиентът анулира часа си или не се появи в уречения ден и час, депозитът остава в полза на студиото.

Ако се наложи презаписване на час заради непредвидени обстоятелства от страна на студиото, това се случва без да се засяга вече платения депозит, независимо от броя презаписвания. Клиентът ще получи отстъпка от крайната цена, като жест за причиненото неудобство.

1


Как се изготвя дизайнът за татуировка?

По време на консултацията с татуиста, клиентът разказва за своята идея, като може в допълнение да покаже и снимки (фотографии или рисунки/готови татуировки) за референция. Обсъждат се мястото и големината на татуировката, композицията и елементите, които трябва да бъдат включени. 
Уточнява се крайната цена на татуировката, записва се час и клиентът заплаща депозит. Дизайнът се изготвя след това, като татуистът съобразява желанията на клиента и естественото движение на тялото. Всеки дизайн се изготвя за дадения клиент. 
Дизайнът е безплатен и включва до 3 дребни корекции. Коренната смяна на концепцията от страна на клиента, което налага изработка на различен от първоначалния дизайн, се заплаща допълнително. Допълнително се таксуват и повече от 3 дребни корекции на първоначално представен дизайн.
Студиото се стреми да не копира чужди работи, а използва креативност и умения за създаването на индивидуален и неповторим дизайн. Снимки от работа на колеги могат да бъдат използвани единствено като насоки, за да може клиентът по-добре да онагледи желанията си.

Ако клиент е платил депозит и запазил час за татуировка, татуистът е изготвил дизайн, но клиентът анулира часа си или не се появи в уречения ден и час, готовият дизайн се обявява като flash дизайн, а депозитът остава в полза на студиото.

При възникване на независими обстоятелства, клиентът може да премести часа си в удобно за двете страни време, ако предупреди за това най-малко 24 часа предварително.
Заплащането на един депозит дава право на едно пренасочване на часа. Ако клиентът, по една или друга причина не се появи и на втората уговорка, то за ново презаписване на час се заплаща нов депозит.


Покриване и корекции на стари татуировки

Покриване на стари татуировки: студиото предлага тази услуга в случай, че се постигне пълен консенсус между идеята на клиента и това, което старата татуировка предлага като възможност за покриване.

Корекции на стари татуировки е възможна в случаите, в които татуистът направил първоначалната татуировка откаже да извърши корекция на своята работа.

Цени

Цените се определят на проект и зависят от големина и сложност на дизайна. По време на консултацията и обсъждане на идеята, татуистът посочва и крайната цена. Консултацията е безплатна, а клиентът запазва правото си да откаже записване на час за татуировка в случай, че цената и/или условията не го удовлетворяват. 
Заплащането става на място в студио и се извършва в брой. Студиото не разполага с ПОС терминал.

Предлагате ли пиърсинг?

Студиото не предлага поставяне на обеци.

Непълнолетни лица

Студиото отказва да татуира лица, които нямат навършени 18 години. В случай, че визуално сте близо до тази възраст, моля имайте готовност да покажете документ за самоличност, чрез който да удостоверите пълнолетието си.
Често задавани въпроси

Преди татуировка

Процесът по направата на една татуировка е сложен и прецизен от художествена гледна точка. Необходими са максимална концентрация и търпение, а за да протича гладно процесът, следва да се спазват няколко конкретни правила. Запознайте се с тях.

 • Уверете се, че нямате здравословни състояния, които не са съвместими с процеса на татуиране. По време на консултацията ще ви бъде дадено за подписване информирано съгласие, където такива състояния са изброени. Ако желаете да запишете час за татуиране, ще ви бъде дадена и декларация, която задължително следва да бъде подписана.
 • Бъдете точни в определения ден и час. Информирайте студиото, ако възникне непредвидено обстоятелство. Студиото изчаква до 30 минути след уговорения час, след което си запазва правото да анулира ангажимента, ако до този момент клиентът не се е свързал да уведоми за закъснението. В този случай депозитът остава в полза на студиото. Ако клиентът уведоми за закъснението до 24 часа, но се наложи часът да бъде преместен, депозитът ще бъде приспаднат от крайната цена (имате право на само 1 презаписване на час).
 • Преди татуировка, е силно препоръчително клиентът да е отпочинал и да се е нахранил добре. Не идвайте на празен стомах, тъй като има риск от прилошаване. Наспете се добре и избягвайте да си записвате часове за татуировка след нощни смени.
 • Минимум 24 часа преди татуировка не бива да се употребяват алкохол, аналгетици и всякакви други вещества, които довеждат до разреждане на кръвта и повишено кръвно налягане.
 • Подготовката на кожата преди татуиране изисква обезкосмяване. Моля, не премахвайте вкъщи окосмяването на зоната, която ще се татуира. Това се прави непосредствено преди татуировка и се извършва от татуиста.
 • Не третирайте кожата с лосиони и масла.
 • Не използвайте обезболяващи продукти без да уведомите татуиста. 
 • Не се татуирайте непосредствено след период на слънчеви бани и/или излагане на солариум, тъй като качеството на татуировката ще е намалено, заради спецификата на кожата при излагане на слънце. Ако планирате татуировка и знаете, че ви предстоят слънчеви бани, използвайте слънцезащитен крем с фактор 50+ и пазете максимално мястото от слънце.
 • В студиото не се допускат придружители по време на татуиране. Изключение се допуска за хора в неравностойно положение. Придружители се допускат по време на консултацията, когато се записва и час за татуиране.
Често задавани въпроси

Последваща грижа

Последващата грижа (After Care) зависи изцяло от вас и има ключово значение за това, татуировката да заздравее оптимално. Затова, моля отнесете се с повишена отговорност при изпълнението на следните стъпки.

 1.  Между 2 до 5 часа след татуирането (2 ч. за малки татуировки и до 5 ч. за големи) свалете фолиото, с което е опакована татуировката, като преди това внимателно измийте ръцете си с антибактериален сапун и ги подсушете с чиста кърпа или салфетка, след което ги дезинфекцирайте и изчакайте до пълното изсъхване на дезинфектанта.
 2.  Измийте татуировката с хладка вода и антибактериален сапун и подсушете идеално с чиста кърпа или салфетка (различна от тази, с която сте подсушавали ръцете си). Нанесете върху татуираната повърхност на тънък слой крем за татуировки за последваща грижа. Важно е слоят да е тънък, за да може кожата да диша и да заздравява оптимално.
 3.  В първите 7 дни измивайте татуировката 2 пъти дневно (сутрин и вечер) с антибактериалния сапун. През тези 7 дни мажете татуираната повърхност с крема 4 пъти дневно (от които 2 са сутрин и вечер след измиването). Преди всяко мазане на татуировката, измивайте добре ръцете си с антибактериален сапун. През първите 2-3 нощи татуировката може да се покрива с фолио, но през останалото време на оздравителния период не трябва да се покрива, за да може кожата да диша. Ако работите специфична работа, например строителни дейности, моля свържете се с татуиста, за да обсъдите процедурата касаеща грижа по време на работното място.
 4.  В края на първите 7 дни татуировката започва да се бели на ситни люспи. Лек сърбеж е възможен, но не бива да премахвате люспите механично чрез драскане и/или чоплене.
 5.  По време на втората седмица, продължете да мажете татуираната повърхност 2-3 дневно.на тънък слой.

В първите 3 седмици след татуирането е крайно нежелателно:
 • излагането на татуировката на пряка слънчева светлина;
 • използването на сауна и солариум;
 • плуване в басейн, реки и др.
След изтичане на този период от 3 седмици следва да нанасяте тънък слой слънцезащитен крем с фактор 50/50+ върху татуировката преди всяко излагане на слънчева светлина.


Други полезни съвети

Оток / Повишена телесна температура

При някои по-големи по размер татуировки е възможно да се получи оток и по-продължително усещане за парене. Това е нормално.
За да отшуми по-бързо, татуировката може да се измива 2-3 пъти дневно със студена вода, преди да я намазвате с крем.
Препоръчително е татуираното място да е в максимален покой в първите 2-3 дни.
Избягват се физически натоварвания като продължително стоене, вдигане на тежести и друг вид тренировки.

След татуиране, особено при големи татуировки, се усеща втрисане и е възможно леко повишаване на телесната температура, като нормална защитна реакция на организма. В такъв случай, се препоръчва изпиването на парацетамол или друг медикамент от този тип, съобразно индивидуалния случай (консултирайте се с личния си лекар).

Дебелина на слоя на предпазния крем

Кремът за последваща грижа трябва да се нанася на съвсем тънък слой върху кожата. Достатъчно е да се образува нежен филм.
Ако нанасяте балсама на дебел слой, е възможно порите на кожата да се запушат, което прави заздравяването бавно, а понякога предизвиква и сърбеж/обрив.

Облекло

В случай, че ви се налага да обличате официални дрехи, униформа и др., за да предпазите дрехите от зацапване с балсам, може да поставите върху татуировката тънка марля.

Хидратация на кожата

Можете да мажете 2-3 пъти дневно зоната, която предстои да бъде татуирана с кокосово или друг вид хидратиращо масло в продължение на около 10 дни преди татуирането за подхранване на епидермиса и увеличаване на еластичността.