Where the unique design is born.

PMU

PMU
Студио Thinkink Needle предлага услугата микропигментация зона вежди (перманентен грим, PMU).

Артист: Вероника Налбатска, преминала през професионално обучение при преподавател за България към SVIATO ACADEMY Камелия Иванова (Kami Art)

Необходимо е предварително записване на час! Моля, свържете се със студиото на тел. 0887433809 (обаждане или съобщение във viber/whatsapp).

Цена: март и април 2024 г. - 249 лв.*, от 1.05.2024г. - 299 лв. (в цената влиза: 1 процедура, 1 ретуш между 30-40 ден след първата процедура и крем за грижа по време на оздравителния процес)

*Ограничени часове, до изчерпване на възможностите.PMU

Обща информация


Микропигментацията на вежди е козметичен перманентен грим, при който, чрез машина и много тънка игла, на принципа на татуирането, се вкарва специален пигмент в горния слой на дермата.


Ефектът от микропигментацията на веждите наподобява този от използването на молив/сенки за вежди, тъй като пигментът запълва цялото междукосмено пространство, в предварително начертана и одобрена от клиента форма. 


Целта на процедурата е да подчертае естествените вежди, да коригира някои несъвършенства и да се придобие вид като след лек, ненатрапчив грим.


Пигментът не остава завинаги в кожата. Трайността варира спрямо индивида, обикновено трябва да се поднови след 12-14 месеца. При някой хора може да се задържи за по-кратък или по-дълъг от това период. 


Процедурата се извършва със стерилни игли, стерилни консумативи за еднократна употреба и преминали през стерилизация инструменти, както и с продукти на световно ниво.


Противопоказания за извършване


патология на кожата, сърдечно-съдови заболявания, тромбофлебит, екземи, слънчеви изгарания, инфекции (СПИН, Херпес симплекс, Хепатит А, Б, Ц, кожни инфекции), температура, туморни образувания, алергии, автоимунни заболявания (витилиго, хемофилия, диабет), бременност и кърмене, прием на кръворазерждащи лекарства, прием на алкохол 24 часа преди процедурата и др. 


Моля, при съмнение относно индивидуалното ви здравословно състояние, се консултирайте с лекуващия ви лекар и споделете със студио Thinkink Needle съображенията си, за да бъде обсъден вашия случай.


Микропигментацията е процедура, при която е възможна появата на дискомфорт – временен оток, зачерваване и/или сърбеж по време на и след провеждане (симптоми с временен характер). Поради въвеждането на пигмент в по-горен слой на кожата и чрез много тънка игла, е възможна болка, характеризирана по-скоро като лека, все пак процедурата наранява кожата. Въпреки използването на най-съвременни и качествени пигменти, проява на алергични реакции, макар и рядка, е възможна.

След процедурата

В зависимост от структурата на кожата, след първата процедура може да се появят малки корички, съпроводени от загуба на пигмент и е възможно да се стигне до промяна наситеността на цвета. Различните видове кожа поемат пигмента индивидуално и затова няма гаранция за успеха на процедурата – различната структура на кожата променя интензитета на цвета и е възможно да бъде необходима още една или повече допълнителни процедури. 

При мазна кожа са необходими повече корекции. Формата на веждите се определят от пропорциите на тялото и наличието на естествените косъмчета.

През първите 7 дни след процедурата веждите са с 40% по-тъмни и с 10-15% по-дебели. Цветът зависи от естествения пигмент на кожата. След обелване (в края на първите 7 дни), цветът на веждите е до 40% по-светъл, формата им е по-тясна.  


Минималното или максималното време на трайност на микропигментацията на вежди не може да се определи със сигурност, нито може да бъде дадена гаранция за процедурата. Ретуш (освежаване на цвета, корекции) се прави 30-40 дни след първата процедура и е включен в цената.


Пълна последваща грижа ще ви бъде подробно обяснена на място в студиото.